SVNB pakt prijzen op het internationale toernooi van Beveren (België)

Drie SVNB'ers reisden eind juni af naar het Belgische Beveren voor Tornooi BC Beveren 2018. Igor kwam uit in de HE C1 en de GD C1 met Angelique. Angelique speelde naast haar mix met Igor ook nog de DE B2 en DD B2 met Mirthe. Mirthe speelde daarnaast ook nog in de GD C1 met Mathijs van Lelieveld (andere club).

Voor dit toernooi konden onze spelers lekker uitslapen. Angelique en Mirthe moesten om 15.00 uur als eerste in actie komen. Zij namen het in hun eerste wedstrijd in de B2 op tegen een ongeplaatst Belgisch koppel. Het was een lekkere partij om even in te komen. De dames kregen met 11 en 14 niet heel veel tegenstand en konden even wennen aan de hal. Daarna volgde voor het SVNB duo het eerste geplaatste Belgische koppel. Dat beloofde een zware wedstrijd te worden. Toch wisten Angelique en Mirthe met 21-15 en 21-12 de wedstrijd eenvoudig naar zich toe te trekken. Door deze overwinning was de finale al bereikt. Deze volgde later op de avond.

Ondertussen was het de beurt aan Igor. Om 17.30 uur mocht hij zijn eerste wedstrijd spelen. Igor had een beetje pech met zijn loting. Hij nam het op tegen de Belg Chun-Fai Wong. Echt Belgisch klinkt het niet nee, hij had dan ook Aziatisch bloed. Deze jongen had eerder op de dag de herendubbel in de B2 gewonnen. Hij bleek dan ook een maatje te groot. Na 20 minuten verliet Igor met een 21-8 en 21-11 nederlaag het veld. Zonde! Dat was tevens de enige partij van Igor die dag. Direct na zijn wedstrijd mochten de dames weer de baan op voor hun finale in de B2. De dames begonnen erg sterk aan hun wedstrijd. De tegenstanders hadden niets in te brengen en werden met 21-8 van de baan geslagen. Eigenlijk ging het te makkelijk, waardoor Angelique en Mirthe een beetje gingen inkakken. Ze gingen mee in het tragere spel en verloren zo de tweede set met 21-19. Helaas konden zij in de derde set niet meer hun draai vinden van de eerste set en opnieuw werd er verloren met 21-19. Een minimaal verschil. Ondanks dat onze dames veel meer punten hebben gemaakt, gingen zij er toch met een tweede plaats naar huis. Jammer! Na deze finale moest Angelique nog in actie komen met de single. Ze was een beetje vermoeid na de damesdubbel finale. Dat was te zien in de eerste set. Deze werd met 21-18 verloren. Toch gaf Angelique niet op en won de tweede en derde set met 21-9 en 21-17. Daarmee was de halve finale bereikt.

Op de tweede dag van het toernooi stonden de mixdubbels en halve finales en finales van de singles op het programma. Mirthe had daarbij mazzel. Één Russische tegenstander had zich teruggetrokken voor het toernooi, wat om 09.30 uur direct resulteerde in een bye. Angelique en Igor moesten op dat tijdstip wel in actie komen. Zij namen het op tegen twee nog wel heel jonge kinderen. Ze waren dan misschien wel erg jong, maar talent hadden ze zeker! De eerste set ging dan ook met 23-21 naar de Belgische talentjes. De tweede set waren zij opnieuw te sterk voor Angelique en Igor. Helaas werd de eerste partij direct verloren. Gelukkig was het een poule en waren er daarna nog kansen. Vervolgens kwam Mirthe in actie met Mathijs. De eerste set werd met 21-14 zonder al te veel inspanning gewonnen. Het gevaar van inkakken lag weer op de loer en dat gebeurde helaas ook. Mirthe en Mathijs dachten er te makkelijk over en kwamen goed met de schrik weg. Met 29-27 werd de tweede set gewonnen. Daarna gingen Angelique en Igor weer de baan op. Helaas liep de mix nog niet zo lekker en met 21-11 en 21-10 werd ook de tweede wedstrijd verloren.

Niet veel later was het alweer tijd voor de laatste poulewedstrijden. Mirthe en Mathijs namen het op tegen het eerste geplaatste Belgische koppel. Het beloofde een pittige wedstrijd te worden, dus Mirthe en Mathijs gaven direct gas in de eerste set. Dit resulteerde in een wel heel duidelijke overwinning in de eerste set: 21-9. Daarna namen ze weer een beetje gas terug en de tegenstander kwam beter in het spel. Zij maakten weer dezelfde fout als in hun eerste wedstrijd. Dit keer kwamen ze niet met de schrik vrij en wonnen de tegenstanders de tweede set met 21-17. In de derde set moest er gevochten worden voor ieder punt. Een halve finaleplaats stond op het spel. Met 21-17 bleken Mirthe en Mathijs toch het sterkere koppel. Angelique en Igor gingen ondertussen de baan op voor eerherstel. De eerste twee wedstrijden gingen niet zo lekker, ze hoopten dus vooral lekker te kunnen spelen. Zij namen het op tegen het derde geplaatste koppel. De eerste set ging het nog niet zo lekker (21-11), maar in de tweede set begon het te draaien. Angelique en Igor wonnen met 21-16 de tweede set. Er moest een derde beslissende set komen. Het ging telkens gelijk op. Bij een 14-15 stand in het voordeel van Angelique en Igor raakte helaas de dame van de tegenstander geblesseerd. De blessure zag er vrij ernstig uit en ze kon ook niet meer verder spelen. Erg zonde! Angelique en Igor zaten er lekker. Toch hebben ze nog een wedstrijd gewonnen, al hadden ze dit liever op eigen kracht gedaan. Dit betekende voor hun wel het einde van de mix.

Er volgde een korte break, maar om 14.30 uur was het tijd voor de halve finale van Mirthe en Mathijs. Waar het soms in de poule iets te makkelijk ging, was dat in deze wedstrijd niet het geval. Mirthe en Mathijs hadden en sterke tegenstander die eigenlijk de hele eerste set voor stond. Zo stonden Mirthe en Mathijs met 20-17 achter en leek de eerste set naar de Belgen te gaan. Mirthe en Mathijs gaven echter niet op en na een indrukwekkende vijf punten op rij, pakten zij de eerste set. Ze waren nu één set verwijderd van de finale. De tweede set ging continu gelijk op. Toch wisten Mirthe en Mathijs na de 11 een kleine voorsprong te pakken. Deze wisten zij tot het einde vast te houden en pakten met 21-17 ook de tweede set. De finale was een feit! Ondertussen stond Angelique alweer op de baan voor haar halve finale van de damesenkel B2. Zij nam het op tegen één van de dames waar Angelique en Mirthe een dag eerder de finale dubbel B2 van verloren. Het werd een spannende wedstrijd waarbij het continu gelijk op ging. Helaas ging met 22-20 de eerste set naar de Belgische tegenstander. De tweede set gaf Angelique alles, maar was het opnieuw de Belgische die aan het langste eind trok. Met 21-18 ging de tweede set en daarmee ook de halve finale verloren.

Aan het einde van de middag stond de finale van de mix in de C1 op het programma. Mirthe en Mathijs gingen goed van start in de finale. Na slechts een paar minuten stond het al 11-1. Opnieuw ging het te makkelijk en Mirthe en Mathijs begonnen maar een beetje te dubbelen. Met 21-9 ging de eerste set overduidelijk naar het Nederlandse duo. Opnieuw maakten Mirthe en Mathijs dezelfde fout, ze dachten er te makkelijk over en gingen lopen kloten. Met 21-16 verloren zij dan ook terecht de tweede set. Het is alleen heel moeilijk om je weer opnieuw op te laden als je eenmaal bent ingekakt. Toch wisten Mirthe en Mathijs met zware inspanning de derde en beslissende set te winnen. De overwinning was een feit!

Het was een lang, maar gezellig en sportief weekend. SVNB keerde daardoor met twee prijzen (Angelique en Mirthe tweede in de damesdubbel B2 en Mirthe in de mix C1) terug naar Nederland.

Terug naar nieuws