Prijzen voor SVNB jeugd op één na laatste grand-prix

Zaterdag 7 april deden Femke, Emma en Valerie mee aan de één na laatste grand-prix van dit seizoen. Deze werd gehouden in de Baskenburg in Vlissingen en werd georganiseerd door VSV Marathon.

Door: Angelique Hoogstrate - de Vos

De dag begon vroeg vanwege voldoende deelnemers begon het toernooi om 8.30uur ipv 9.00uur. We moesten dus vroeg in de sporthal aanwezig zijn. Valerie was als 1ste aan de beurt om 8.30uur maar ze was nog niet warm genoeg en verloor deze. De 2de partij ging een stuk beter. Ze moest het opnemen tegen haar dubbelpartner (Sanne van BC Rillandia Smashers) Deze partij werd door Valerie gewonnen.

Emma was inmiddels ook begonnen maar helaas geen winst. Ze moest maar 2 enkelpartijen spelen en verloor ook de 2de partij. Jammer Emma maar goed gespeeld!!!! Femke was een categorie hoger ingedeeld omdat ze bij de vorige grand prix's alle wedstrijden te winnen. Ze speelde nu in de J2. Toch heeft ze het goed gedaan. Ze verloor 1 partij en de andere zette ze om in winst. Een 2de plaats in haar poule wat weer een beker oplevert. Helaas voor Valerie verloor ze 3 van haar partijen en 1 winst maar ze heeft heel goed gespeeld!!!

Rond 15.00uur begonnen ze met de dubbels. Valerie en Sanne wisten alle partijen te winnen en eindigde dan ook als 1ste in de poule. Emma had een dubbelpartner toegewezen gekregen en moesten aan elkaar wennen in de 1ste partij. Deze ging dan ook verloren. De andere 2 partijen gingen een stuk beter en wisten deze om te zetten in winst. Femke speelde deze grand-prix weer met Femke (BC Pluumpje). Ze zaten in dezelfde poule als Emma met haar partner maar ze hadden geen geluk. Ze verloren alle 3 de wedstrijden.

Om 17.30uur was de prijs uitreiking en Femke mocht een beker ophalen voor haar 2de plaats in de enkel J2 en Valerie en Sanne mochten een beker ophalen voor hun 1ste plaats in de dubbel J1.

De volgende grand-prix is op zaterdag 14 april in Hulst georganiseerd door BC Den Ossaert. Dit is tevens alweer de laatste van het seizoen.