Overtuigende overwinning voor SVNB 1 tegen Marathon 1

Zaterdag 18 november stond voor de badmintonners de Zeeuwse kraker op het programma. SVNB 1 nam het op tegen VSV Marathon 1 uit Vlissingen. Na de nederlaag van vorige week moesten er weer punten gepakt worden.

De dames- en herendubbel gingen tegelijk van start. De dames hadden weinig moeite met hun tegenstanders. Met overtuigende cijfers werd het eerste punt binnen gehaald: 21-8 en 21-7. De heren hadden het daarentegen wat moeilijker. De eerste set zag er goed uit en de heren pakten een mooie voorsprong, toch kwam Marathon langzaam wat dichterbij, maar met 21-18 werd de eerste set binnengehaald. In de tweede set waren het de heren van Marathon die net iets sterker waren. De tweede set werd met 21-18 verloren. In de derde set volgde opnieuw een 21-18 eindstand, helaas in het voordeel van Marathon. Stand na de dubbel: 1-1.

Voor de verandering begonnen we een keer niet met de 1e herenenkel. Één van de dames van Marathon moest eerder weg, dus koos ervoor om alles direct achter elkaar te spelen. Angelique begon daarom met haar single. Ze liet zien waarom ze dit seizoen nog geen single heeft verloren. Haar tegenstander had niets in te brengen en zo won Angelique opnieuw met overtuigende cijfers: 21-13 en 21-6. Na deze wedstrijd begon direct de eerste mixpartij. Hier komen we later in het verslag op terug. Ralph nam het in zijn single op tegen Rens. Deze twee heren kennen elkaar goed en wilden graag tegen elkaar spelen. In de eerste wedstrijd won Ralph deze wedstrijd nog in 2-sets. De eerste set ging gelijk op en beide heren lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn. Toch wist Ralph de eerste set met 21-19 binnen te halen. In de tweede set ging het ook lange tijd gelijk op, maar na de 11 pakte Ralph een voorsprong en gaf deze niet meer web. Met 21-16 won hij de tweede set. Danny moest er even inkomen in zijn single. De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar het was Marathon die met 22-20 de eerste set wist te winnen. Op dat moment kwam Danny er meer in en trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Met 21-9 en 21-14 werden vervolgens de tweede en derde set gewonnen. Tenslotte was het de beurt aan Gerie. Ook zij had het, net als Danny, lastig in de eerste set. Zo stond zij aan het begin van de 1e set achter, toch wist zij dit om te buigen in een voorsprong en won met 21-16 de eerste set. In de tweede set was de energie bij de tegenstander op en won Gerie eenvoudig met 21-9. Tussenstand: 5-1.

De eerste mix werd deze keer gespeeld door Danny en Daisy. zij hadden gedurende de hele wedstrijd een voorsprong en gaven deze niet meer weg. Met 21-15 werd de eerste set gewonnen. De tweede set werd een stuk spannender. Lange tijd ging het gelijk op en zo kon de wedstrijd niet na 21 punten beslist worden. Met 22-20 waren het Daisy en Danny die de overwinning binnen haalden. Martin en Gerie speelden vandaag de tweede mix. Ook voor hen ging de eerste set wat moeizaam Met 21-18 ging de eerste set naar Marathon. De tweede set ging met dezelfde cijfers naar SVNB. Er volgde opnieuw een beslissende derde set. Hierin bleken Gerie en Martin net wat sterker en wonnen met 21-15 de derde set. Eindstand: 7-1.

Door de 7-1 overwinning op Marathon gaat SVNB 1 naar de derde plek in de eerste klasse. Volgende week is er geen competitie. Op zaterdag 2 december neemt SVNB 1 het op tegen BCRS 5 in Spijkenisse.

Foto door: Igor Diepstraten