Knappe comeback SVNB 1 na verlies tegen Delft

Na twee weken rust, moest het badminton van SVNB het op zaterdag 28 oktober opnemen tegen BC Delft. Delft stond voorafgaand aan deze wedstrijd boven SVNB, dus het beloofde een pittige wedstrijd te worden.

Danny was nog niet hersteld van zijn rugblessure. Gelukkig was Martin weer teug van zijn uitzending naar Litouwen. Het werd een spannende wedstrijd tegen het 4e team van BC Delft. Er werden 6 partijen in 3-sets gespeeld. Het begon met de herendubbel. Martin en Ralph verloren de 1e set met 21-19, maar wisten de 2e set met 21-12 te winnen. Helaas met dezelfde cijfers ging de 3e set weer verloren. Angelique en Daisy begonnen goed in de damesdubbel. Ze begonnen de 1e set met 21-15, maar de volgende twee sets gingen verloren. Martin moest duidelijk wedstrijdritme opdoen. Hij verloor zijn partij in twee sets. Angelique speelde in haar single opnieuw een 3-setter. De 1e set ging verloren met 15-21, maar ze walste in de 2e set over haar tegenstandster heen met 21-1. Ook de 3e set werd in haar voordeel beslist. Ook Ralph deed er drie sets over. Hij wist zijn partij te winnen. Gerie verloor haar partij in 2 sets. Zij wist tot 15 punten gelijk te blijven, maar verloor toen in beide sets enkele punten. Deze kwam zij niet meer te boven. Als nu beide mixen gewonnen zouden worden, zou nog gelijkgespeeld kunnen worden. Daisy speelde met Ralph en Gerie met Martin. Allebei de mixen gingen helaas opnieuw in drie sets verloren. Eindstand 2-6! Jammer.

Op zaterdag 4 november was het tijd voor een inhaalslag. SVNB nam het op tegen het 1e team van BC Brielse uit Brielle. Zij stonden één na laatste, dus er moesten (zeker na het verlies van een week daarvoor) punten gepakt worden.

Martin en Danny begonnen hun herendubbel door eenvoudig met twee sets te winnen. Ook Daisy en Angelique wonnen hun damesdubbel. Zij moesten er wat harder aan trekken, maat toch lukte het in twee sets. Martin had nog steeds niet het ritme gevonden. Hij verloor zijn enkel in twee sets. Angelique had wel veel moeite met haar tegenstandster, maar won toch in een spannende 3-setter met 21-23, 21-19 en 21-19. Ralph die maar één partij speelde, zal het niet warm hebben gehad. Hij won met 21-2 en 21-7. Ook Gerie won haar enkelpartij in 2 sets. Danny en Angelique speelden een spannende mixpartij. Zij wonnen met 21-15 en 23-21. Ook Martin en Gerie wonnen hun mixpartij. Eindstand 7-1. Mooi resultaat.

Morgen neemt het badmintonteam het op tegen het derde team van BC Ribad. Zij staan één plek en drie punten onder SVNB, maar met één wedstrijd minder gespeeld.