'Badminton is veel meer dan alleen een campingsport'

 

Het is een sport die de meeste mensen vooral van de camping kennen en dus heeft badminton het imago van campingsport. Toch wordt het ook heel serieus beoefend en in competitieverband gespeeld. SVNB uit Kamperland is de hoogst spelende Zeeuwse club. Het sportprogramma Onze Club ging er op bezoek en trof onder meer een wel heel opvallende trainer.

Door: Omroep Zeeland

Virgil Soeroredjo is de trainer van SVNB. Hij deed zelf namens Suriname mee aan de Olympische en is in Zeeland terecht gekomen, omdat zijn vriendin hier vandaan komt. Soeroredjo traint Jan-Jaap richting zijn battle en vertelt over zijn carrière en het badminton in het algemeen. "Dit is veel meer dan alleen een campingsport. Het is een ontzettend snelle sport, waarin heel veel dingen aan de orde komen." Voorzitter Igor Diepstraten beaamt het, maar vindt dat zijn vereniging er niet alleen is voor mensen die competitie willen spelen. "Ook voor badmintonners op recreatief niveau staan wij open. Wij zijn een gezellige vereniging, maar hebben ook de ambitie om nog iets hoger te gaan spelen."

Mirthe van Dijk is één van de topspeelsters die in Kamperland rondlopen. Zij laat de verschillende materialen zien die badmintonners gebruiken en legt de regels van de sport uit. Jeugdspelers Eva Rijken en Femke Hoogstrate laten hun beste skills zien.

Ook tafeltennis
Bij SVNB wordt niet alleen maar badminton gespeeld. Tafeltennissers zijn er ook lid. Rick van Alphen is penningmeester van de hele vereniging en zelf tafeltennisser. "Ook wij kunnen nog wel wat leden gebruiken", zegt Van Alphen..